PARA KAZANMAK

Youtube Abone, İzlenme, Beğeni, Yorum ve 4000 Saat Arttırma Platformu

31 Aralık 2014 Çarşamba

mac de ekran görüntüsü almak



mac'te ekran görüntüsü alma

mac ekran goruntusu alma


Mac OS ile Windows'dan geçen kullanıcılar klavyelerinde PrintScreen gibi tuşlar olmadığı için ekran görüntüsü almak gibi oldukça zor gibi gözüksede mac os ile çok kolay bir işlemdir. Mac OS ekran görüntüsü almanın farklı kısa yolları vardır ve birden fazla yolu bulunmaktadır. Ekran görüntüsü almak için kullanacağınız kısa yollara aynı anda basmanız gerekiyor. Mac OS X'de ekran görüntüsü almak için kullanabileceğiniz kısa yolları ve açıklamalarını siz anlatalım.




Mac OS ile ekran görüntüsü almak için yapılması gerekenler.
" Cmd + Shift + 3" tuş kombibasyonuna basın ve mac os masaüstünde tüm ekranın görüntüsünü içeren dosya otomatik oluşacaktır. Her hangi bir resim editörü açmanıza gerek yoktur. Mac os bunu bir resim dosyası olarak masaüstüne kaydediyor. Mac'te Ekran görüntüleriniz otomatik " PNG " formatında kaydeder.


 
Mac OS belirlediğimiz bir alanı kaydetmek için ise farklı kombinasyon yapıyoruz.
 " Command + Shift + 4 " kısayolu bastığınızda imlecinizin artı "+ " işaretine dönüştüğünü göreceksiniz ve basılı tutup sürükleyerek ekran görüntüsü almak istediğimiz alanı seçebiliyorsunuz.



Mac OS Ekran görüntüsünü alındıktan sonra otomatik masaüstünüze kaydedilir.

Windows işletim sistemlerine göre harika çünkü windows işletim sistemlerinde resim editörü ile ekran görüntüsünü ayarlayabiliyoruz.



Mac OS Bir Pencerenin Tamamının ekranını kaydetmek için ise açık olan bir pencerenin tamamının ekran görüntüsünü almak istediğinizde " Shift + CMD + 4 + Space " kısa yoluna tıklayın ve bu kombinasyon kısayol tuşlarına bastığınızda fare imleci bir " fotoğraf makinesi " şekline geldiğinde görüntüsünü kaydetmek istediğiniz pencerenin üzerine geldiğinizde o pencerenin rengini mavi ile işaretlenir. " Shift + CMD + 4 + Space " klavye kısa yollarına tıkladığınızda ekran görüntünüz alınır ve otomatik olarak masaüstünüze kaydedilecektir.



Mac OS ekran görüntüsünü kaydetmeden kopyalayarak resim ediyörüne atmak için ekranınızın bir bölümünün, Bir penceresini veya tamamının ekran görüntüsünü almak ve hemen kullanacağınız için masaüstünüze kaydetmek istemiyorsanız. Mac OS "Shift + Control + CMD + 4" kısayolunu tıklayın.
Mac OS "Shift + Control + CMD + 4" kısayolu kullandığınız zaman farenizin imleci artı "+ "şeklini alır. Mac os kısa yol ile ekran görüntünüz alındıktan sonra masaüstünüze kaydedilmeyecektir ve geçici belleğe kaydedilecektir.

Mac OS resim editörünü açın ve yapıştırıp düzenleme yapabilirsiniz.



Mac OS Ekran kaydetme kısa yollarını ve görevleri nelerdir.

" Cmd + Shift + 3" tüm ekranın resmini kaydeder masaüstüne kaydeder.
" Command + Shift + 4 " istediğimiz alanı masaüstüne kaydeder.
" Shift + CMD + 4 + Space (boşluk) " Tuşu ile istediğimiz pencereyi yakalayabiliyor, masaüstüne resim olarak kaydeder.
"Shift + Control + CMD + 4" kısayolu ile resim olarak kaydetmiyor ve istediğimiz yere anında yapıştırabiliyoruz. Resim editörüne yapıştırmanız için bu kısayol kullanılır.


Paylaşılmayan bilgi bilgi değildir.

https://www.facebook.com/noktayardim


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder