PARA KAZANMAK

Youtube Abone, İzlenme, Beğeni, Yorum ve 4000 Saat Arttırma Platformu

1 Ekim 2014 Çarşamba

Windows DNS Ayarı Değiştirme Nasıl Yapılır? Yasaklı Sitelere Giriş Yöntemi?


Windows DNS Ayarı Değiştirme


Yasaklı sitelere giriş genelde Dns ayarları değiştirerek yaparız. Sosyal ağlar ve film,dizi ve oyun paylaşımı yapan siteler genelde yasaklanır.

Yasaklı Sitelere Giriş


Bilgisayarınızın sağ alt köşesinde saatin yanında bulunan internet erişimi simgesine sağ tıklayın ve açılan menüde "Ağ ve Paylaşım Merkezini Aç" seçeneğine tıklıyoruz.

 

 

Açılan ekranda sol bölümde yer alan "Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştirin" seçeneğini tıklayın.

 


Karşınıza bilgisayarınıza bağlı olan kablolu ve kablosuz ağ bağlantıları listeleniyor. Buradan siz kullandığınız ağ bağdaştırıcısının üzerine gelin sağ tıklayın ve açılır menüden "özellikler" seçeneğine tıklıyoruz. Üstteki resimde gösterdiğim örneğimizde kablosuz "wireless" kullanılan bir bilgisayar kullandığımız için biz Wireless Network Connetion yazanı sağ tıklıyoruz.


 

Açılan ekranda seçtiğimiz yani kablolu veya kablosuz ethernetinizin bilgi ekranı açılacaktır. Wireless Network Connection Özellikleri  penceresinde listeden "Internet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)" seçeneğine çift tıklıyoruz yada seçip özellikler butonuna basıyoruz.

 

Gelen ekrana açılan pencerede yer alan Aşağıdaki "DNS Sunucu adreslerini kullan" seçeneğini seçiyoruz. genelde tercih edilen ve diğer DNS sunucu alanlarına sırasıyla "4.2.2.1" ve "4.2.2.2" yazıyoruz ve tamam diyerek tüm pencereleri kapatıyoruz.

Diğer dns adresleri; "4.2.2.3" ile "4.2.2.4", "208.67.222.222" ile "208.67.220.220"


Bu yapılan değişiklik işlem sonrası DNS ayarlarını değiştirmiş ve yasaklı sitelere giriş yapabileceksiniz. 


windows 8 dns ayarı değiştirme nasıl yapılır, windows 7 dns ayarları değiştirme nasıl yapılır, Windows 7 DNS Değiştirme, TCP/IP ayarlarını değiştirme, Dns Değiştirmek Windows 7 Resimli Anlatım, dns ayarı nasıl yapılır win7, Yasaklı Sitelere Giriş Dns, Yasaklı Sitelere Girme Yöntemi, windows 7 dns değiştirme


1 yorum: