PARA KAZANMAK

Youtube Abone, İzlenme, Beğeni, Yorum ve 4000 Saat Arttırma Platformu

16 Ekim 2014 Perşembe

Twitter Nedir? Twitter Nasıl Kullanılır

Twitter Nedir?

Twitter, kullanıcılarına 140 karakterle sınırlı metin, yer bildirim, video ve fotoğraf paylaşabilmesini  sağlayan mikro blogdur. Twitter kullanarak istediğiniz mesajı sizi takip eden kişilere gönderebileceğiniz bir mikroblog sitesidir.

Twitter’daki tweetler "mesajlar" herkese açıktır "korumalı hesaplar hariç", mesajlarınızı okuması için insanlara izin vermek zorunda değilsiniz.

Tweet nedir?


Twitter' yazılan mesajlara Tweet denir. Metin, yer bildirimi, video ya da fotoğraf ayırt etmeksizin  paylaşılan her bir mesaja tweet denir. Mesaj atmak yerine “tweet atmak” diye söyleriz.

twitter'da following ne demek

Following "Takipçi "; türkçede takip etmek anlamındadır. Twitter’da kullanıcıları takip ettiğiniz, mesajlarını okuduğunuz insanlar için kullanılır.

Twitter'da kullanıcılarının mesajlarını görebilmek için, birbirinizi karşılıklı olarak takip etmek zorunda kesinlikle değilsiniz.
Twitter’da mesajlarını okumak istediğiniz kullanıcıları "Follow" Takip et butonu ile takip edebilirsiniz.

twitter'da followers ne demek

Follower "Takipçilerin" türkçede takip eden kişi anlamındadır. Twitter’da sizin mesajlarınızı takip eden kullanıcılar için kullanılıyor.

Follower’larınız (sizi takip eden kullanıcılar), sizin gönderdiğiniz tüm mesajları okuyabilir, reply "cevap" butonu ile mesajlarınıza cevap verebilir, direckt mesaj gönderebilirsin ya da retweet butonu ile sizin mesajlarınızı kendi hesabında yada kendi twitter hesaplarından tekrar yayımlayabilir.



twitter hashtag nedir

Hashtag ( # ) kullanıcıların mesajları kategorize etmesini sağlayan bir semboldür. Hashtag ( # ) tüm bu mesajlar aynı konuya aittir demenin bir yoludur.


twitter mention ne demek

Mention "@" sembolü ile mesaj göndermek istediğiniz kişinin kullanıcı adından önce kullanarak, o kişiye mesaj gönderebilirsiniz.


Örnek: @selimzor kullanıcı adını yazıp daha sonra iletmek istediğiniz mesajı yazabilirsiniz ve bu mesaj hem sizi hem selimzor kullanıcısını takip edenler tarafından görülecektir.

Twitter mesajının sağ alt köşesinde bulunan Reply "cevapla" linkine tıklayarak mesajını yazabilirsiniz.

Siz ile ilgili yazılan @mention mesajlarını görmek için Twitter web sitesinde “@SizinTwitterKullanıcıAdınız” linkine tıklamanız yeterlidir.

retweet nedir

“Retweet” baska bir kullanıcının veya sizin takip ettiğiniz kullanıcının mesajını kendi Twitter sayfanizda paylaşmanızdır.

Sizin takip ettiğiniz bir kişinin yazdığı mesaj sizin ekranınızda görüntülenir ve mesajı siz paylaşırsanız "retweet" ederseniz; siz bu mesajı sizi takip eden herkese göndermiş oluyorsunuz.

Retweet (RT) mesajların Twitter networkünde hızla yayılmaları çok önemlidir.



twitter direkt mesaj nedir


Twitter özel mesajlaşma vardır ve bu mesajlara “direct mesaj” "DM" adı verilmektedir.
Direct mesaj gönderebilmek için alıcının sizin takipçiniz "follow" olması kesinlikle gerekiyor. Fakat sizin takip ettiğiniz ama sizi takip etmeyen bir kişi de size Direct mesaj gönderebiliyor.



Twitter Favorilere Ekleme (FAV)

Twitter’da takip ettiğiniz kullanıcıların paylaştığı veya beğendiğiniz tweetlerini Retweet etmek yerine Favorilerinize ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda takipçilerinizle paylaşabilirsiniz.



Vine Nedir?


Twitter’ın Vine 6 saniyelik kısa video hizmeti veren sosyal ağıdır. Yeni güncellemeyle gönderilerinde kullanıcıları etiketleme "mention" özelliği kullanılmaya başlandı.


1 yorum:

  1. Merhabalar,

    Öncelikle faydalı içeriklerle zenginleştirdiğiniz başarılı platformunuz için sizleri tebrik ederiz.
    Sitenizde ( http://noktayardim.blogspot.com.tr/2014/10/twitter-nedir-twitter-nasl-kullanlr.html​​​​​​​ buradan) Twitter takipçi arttırma hizmetlerimizle ilgili ufak bir bilgi notu ve sayfamıza ait bir link (http://www.sadeceon.com/twitter) paylaşma konusunda sizinle iletişime geçmek istedik.

    Bu konuda bir çalışma yapmamız mümkün olur mu sizlerle?

    Teşekkürler
    Ekrem Yüksel
    Marketing Specialist
    www.sadeceon.com
    marketing@sadeceon.com

    YanıtlaSil