PARA KAZANMAK

Youtube Abone, İzlenme, Beğeni, Yorum ve 4000 Saat Arttırma Platformu

15 Eylül 2014 Pazartesi

Windows 7 Dns Ayarlarını Değiştirme Resimli Anlatım


Internet artık cihazlarımızda "bilgisayar, telefon ve tabletlerden" sosyal hayat içerisinde bir hayli fazla kullanılmaya başlanmıştır. Internet hizmetinde herhangi bir sorun yaşamamak için güvenlik konusu önemlidir. Dns sistem, alan adlarının çözümlenmesini sağlamaktadır.

Tarayıcınıza adres çubuğuna yazılan adresler dns aracılığıyla ip adreslerine dönüştürülmektedir. Sistem üzerinde yapılan değişikliklerle, bazı internet sitelerine veya bu internet sitelerinin bazı kısımlarına erişim engellenmektedir.

Dns sorunlarınını çözmek için dns ayarları üzerinde değişiklik yapılması gerekiyor. Dns adresi değişikliği sağlamanın bir çok yöntemi vardır.

Dns ayarı değiştirmek için herhangi bir uzmanlık gerekmyor. Telefon, bilgisayar kullanabilen herkesin kolaylıkla yapabileceği bir işlemdir. Dns için bilmeniz gereken güncel dns ile değişim sağlayabilmektir. Dns değişikliği yapılmazsa problemleri ortadan kaldırmak mümkün olmamaktadır.


Dns ayarlarınız yapılan değişiklik sayesinde internet hızı gözle görülür derecede artış sağlanmaktadır.

Değişen yeni dns internete giriş hızı açık ve net bir şekilde görülebilmekte. İnternetin özgürlüğü  için bu işlemin yapılması gerekmekte. dns değiştirirsen yasaklı sitelere girme ve internete girerken meydana gelen yavaşlamalar gibi problemler kolay, hızlı ve kalıcı bir şekilde ortadan kalkar.

DNS Ayarları Windows 7 Nasıl Değiştiririz?


Başlat Menüsü tıklıyoruz. Denetim Masası’nı tıklayın ve aşağıda görüldüğü gibi Ağ ve Paylaşım Merkezi butonuna tıklayın.



Denetim masası açıldığında sol menüde kırmızı ok işaretiyle belirttiğim "Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin" seçeneğini tıklayın.

 

Kırmızı ok işaretiyle belerttiğim Kablosuz Ağ Bağlantı ayarını üzerini sağ tıklayın ve Özellikleri seçeneğine tıklayın. eğer siz kablolu bağlantı yapıyorsanız o zaman "Yerel Ağ Bağlantısı" üzerine gelip sağ tıklayıp özellikler seçeneğini tıklayın.

 

Kablosuz Ağ Bağlantısı Özellikleri penceresinde “Internet Protokolü sürüm 4 ( TCP / IPv4)” çift tıklayın yada seçip “Özellikler” butonuna tıklayın. Şayet kablolu kullanıyorsanız "Yerel Ağ Bağlantısı" Özellikleri penceresinde “Internet Protokolü sürüm 4 ( TCP / IPv4)” seçin ve “Özellikler” butonuna tıklayın.

 

Aşağıdaki DNS adreslerini yazarak aşağıda paylaştığım DNS listesinde uygun DNS numaralarını buraya yazın. Dns ayarlarını yazdıktan sonra ayarları doğrula  bölümü işaretlemeyi unutmayın.

 
Dns yazdıktan sonra "Tamam" butonuna tıklayarak seçmiş olduğumuz DNS sunucularını kullanmaya başlayacaksınız.

wireless dns ayarlarını değiştirme windows 7


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder