PARA KAZANMAK

Youtube Abone, İzlenme, Beğeni, Yorum ve 4000 Saat Arttırma Platformu

5 Eylül 2014 Cuma

Bulut Depolama Servisleri


Bulut depolama kısaca dosyalarımızı internet üzerinde bir yerde depolamak,saklamak ve paylaşmak diyebiliriz. Bulut depolama internet üzerinde hard diskiniz ya da bir USB belleğiniz gibi düşünün. Bulut depolama dosyalarınızı buraya gönderebilir ve buradan istediğiniz zaman internetin olduğu her yerden indirebilir, silebilir ve dosyalar üzerinde değişiklik yapabilirsiniz. Bulut Depolama istediğiniz kişilerle istediğiniz zaman bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Bulunduğunuz yerin ve kullandığınız cihazların; bilgisayarın, tabletin ve akıllı telefonun bir önem yoktur. Bazı sistemlerin belirli işletim sistemleri için uygulamaları vardır. Yine de web ara yüzü ile tüm sistemler bütün işletim sistemlerinde kullanılabilmektedir. Bulut depolama en önemli noktası internet'e bağlı olmamız gerekmektedir.

Bulut depolama konusunda hizmet veren firmalar her geçen gün artmaktadır. Hemen hemen her firma ücretsiz belli bir alan herkese depolama alanı vermektedir. Bulut depolama için hizmeti veren bulut depolama için üye olmamız gerekmektedir. Bulut depolama o kadar zor bir işlem değildir. Bir mail adresi almak gibi düşünebilirsiniz.

Bulut depolama hizmeti veren ve ücretsiz imkan sunanlarından bahsetmek istiyorum.

Google Drive bulut depolama  ismi üzerinde Google firmasının desteği vardır ve kullanıcılara 5 GB ücretsiz depolama alanı sunmaktadır. Google Gmail e-posta hesabınıza entegresi vardır. Google Drive’da 5 GB alandan sonra belli bir bedel ödemek zorundasınız. Mac, Windows, Android, iPhone ve iPad uygulamalarına destek vermektedir. Google Dokümanlar ile senkronize bir şekilde çalışmaktadır.

Dropbox Bulut paylaşım hizmeti en popüler olanı diyebiliriz. Ücretsiz olarak 2 GB depolama alanı sunmaktadır. Üçüncü parti uygulamalarla uyumu vardır. Dropbox destek verdiği platformlar arasında Windows, Linux, Mac, Android, iOS ve Blackberry yer almaktadır.

Skydrive Microsoft’un bulut depolama hizmeti olan SkyDrive; en iyi uygulamalardan bir tanesidir. Dünyada neredeyse bütün internet kullanıcıları tarafından tercih edilen Office araçlarını kolayca senkronize edilmektedir bu sebepten dolayı çok popülerdir. 7 GB ücretsiz depolama alanı sunmaktadır. Microsoft’un Windows Phone işletim sistemine destek veren ender hizmetlerindendir ve Mac, Windows ve iOS cihazlarından da kullanılabilmektedir.

iCloud depolama sadece Apple ürünleri için hizmet veriyor ve bu ürünleri kullananlar için oldukça makul bir bulut paylaşım uygulaması konumundadır. iCloud ücretsiz olarak 5 GB depolama alanı sunmaktadır.

Amazon Cloud Drive 5 GB ücretsiz depolama alanı sunan bir diğer bulut paylaşım uygulamasıdır. Amazon Cloud Drive; Windows, Mac, Android dışında başka bir platforma destek vermemektedir.

UbuntuOne Basit ara yüzü ve 5 GB ücretsiz depolama alanısunmaktadır, bu hizmet özellikle Ubuntu kullanıcıları için bir hayli güzeldir. Bunun yanında  bir çok platformda; Windows, Android ve iOS yüklü sistemlerde de çalışabilmektedir.

Yandex.Disk Ücretsiz sunduğu 10 GB depolama alanı imkanı sunuyor, Yandex.Mail’e entegre olarak çalışmaktadır. Yandex.Disk; Windows, Mac, Android ya da iOS üzerinden erişim fırsatı da vermektedir.

Bulut depolama imkanı sunan bir çok firma var ama ben size hem bedava imkan sunan ve en popülerlerinden bahsetmeye çalıştım.

Paylaşılmayan Bilgi Bilgi Değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder