PARA KAZANMAK

Youtube Abone, İzlenme, Beğeni, Yorum ve 4000 Saat Arttırma Platformu

13 Eylül 2014 Cumartesi

Skype Gizlilik


Skype hesabınız istediğiniz şekilde ayarlandığından emin olmak için ilk olarak gizlilik ayarlarını ve bildirimleri, sonrada profil düzenlemesi yapalım.

Skype Gizlilik Ayarları


Gizlilik ayarları bilmediğiniz, tanımadığınız kişilerden gelen aramaları,sesli arama, video ve mesajlaşma almak anlamına geliyor.  Skype bilgilerinizi güvende tutmak ve istenmeyen arayanlar kendinizi korumanızı sağlayacak ayarlar mevcuttur.

Skype oturum açalım. Skype Araçlar menü çubuğunda açılır menüye tıklayın ve çıkan menüde seçeneklere tıklayın.



Skype – Araçlar – Seçenekler penceresi görüntülenecektir.



Skype'de Gizlilik ayarlarını açmak için sol taraftaki menüde  Gizlilik "anahtar ikonlu" butonuna tıklayın.



Şimdi ayarlara inceleyelim.

Skype'de bilmediğiniz, Tanımadığınız kişilerden gelen aramaları almak istemiyorsanızizin verilen çağrılar seçeneği altındaki sadece kişi listemdekiler seçiyoruz. Bu şekilde tanımadığınız kişilerden gelen aramaları reddetmiş oluruz.



Skype'de Video ve ekran paylaşımı izin kontrol bölümüdür.

Skype Bilmediğiniz ve Tanımadığınız kişilerden gelen web kamerası görüntüleri almak istemiyorsanız, sadece kişi listemdekileri seçebilirsiniz. Bu şekilde herkes tarafından gönderilen web cam davetini reddetmiş oluruz.



Bunu kullanarak Skype sizinle anlık ileti yani sohbeti kontrol altına alabilirsiniz. Tanımadığınız kişilerden gelen istenmeyen anlık iletileri engellemek için sadece kişi listemdekiler yapabiliriz.

Ayrıca Skype anlık ileti sohbet geçmişinin hangi zaman dilimlerinde saklı kalmasını ayarlayabilirsiniz. “Geçmişi sil” butonu ile geçmişteki tüm ileti geçmişinizi silebiliriz.



skypede gösterdiğimiz bu ayarlar sizin internet güvenliğinizi doğru yönetmenize olanak sağlayacaktır. Bu bölümde kesinlikle “Skype tarayıcı çerezlerini kabul et” seçili olmasına dikkat ediniz. Aksi taktirde skype çalışmayabilir. Düzenli olarak Skype çerezlerini sil butonu kullanabilirsiniz.

Varsayılanları yükle butonu ise yaptığınız tüm ayarları iptal ederek ilk kuruldaki ayaraları geri yükler.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder