PARA KAZANMAK

Youtube Abone, İzlenme, Beğeni, Yorum ve 4000 Saat Arttırma Platformu

31 Ağustos 2014 Pazar

E-Posta Nedir


E-Postanın "E-Mail" günümüzde internet dünyasındaki kullanımından ve kullanım esnasında nelere dikkat etmemiz gerektiğinden kısaca bahsetmeye çalışacağım.

E-Posta hesabınız olmadan sadece İnternet'te gezinti yapabilirsiniz. Kısaca e-posta adresi olmayan kullanıcıların;

1.       Sosyal paylaşım ağlarına dahil olamaz "facebook, Twitter, instagram, whatsapp gibi"
2.       Android marketi yani PlayStore gibi ortamlardan oyun, uygulama, belge indiremezsiniz.
3.       Bulut veri depolama alanlarını kullanamaz yani e-posta hesaplarınızın depolama alanlarını kullanamazsınız.
4.       Windows 8 , Android ve MacOS  gibi işletim sistemlerinin sunmakta olduğu ortamlarda çözümlerini kullanamazsınız.
5         Daha bir çok sebep sayabiliriz.

Yani internet kullanıcısının muhakkak olmazsa olmazıdır bir e-posta "e-mail" hesabına ve kesinlikle ihtiyacı vardır. Internet olunca e-posta olmadan olmaz. Sizinle irtibata geçmenin en ucuz yoludur. Biz haberleşmelerde kesinlikle e-posta yardımıyla haberleşiriz. Örneğin; Skype, WhatsApp, WeChat, Line, Facebook, twitter, Tango gibi sosyal ağlar ile bağlantı kuramazsınız.

Genelde son kullanıcılar sadece facebook'ta veya twitter'da bir hesap açmak istersiniz, e-posta hesabıyla uğraşmak istemezsinizama facebook’a kaydolmak istediğimizde facebook bizden bir e-posta adresi istiyor ve mecburidir keza twitter'a kayıt olacaksınız gene e-posta zorunludur. Bu durumda da kullanıcı ilk önce bir e-posta adresi almak durumunda kesinlikle kalacaktır.

E-posta işlemi ile sosyal ağlara hızlı bir şekilde bağlanırsınız.

E-Posta açarken şifrenizi asla kaybetmeyin bunun sebebi diğer sosyal ağlara üye olduğunuzda veya sitelere üye olduğunuzda üye olduğunuz yerin şifresini unuttuğunuzda şifrenizi kurtarmak veya sıfırlamak istediğinizde e-posta adresinize gelecektir.  Örneğin Facebook kayıt olmak istiyorsunuz e-postanızı yazacaksınız ama kesinlikle şifre aynı olamasın bu konu çok önemlidir çalınma durumlarında e-posta hesabınızda çalınır.

E-Posta "E-Mail" ve telefon numaranız internet için olmazsa olmaz oldu ve e-posta üye olurken dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Popüler e-posta adresleri Gmail, Hotmail, Outlook, Yahoo, Mynet, Yandex gibi birçok seçeneğiniz var ama ben size kesinlikle Gmail hesabı almanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder