PARA KAZANMAK

Youtube Abone, İzlenme, Beğeni, Yorum ve 4000 Saat Arttırma Platformu

12 Ağustos 2014 Salı

e-Devlet Şifresi Nereden Nasıl Alırız?


E-devlet şifresini nereden alınır ve E-Devlet yani www.turkiye.gov.tr site adresine nasıl kaydolunur?

Size en yakın PTT noktasına gidiyoruz. Kimliğiniz ve 2 TL'nizle birlikte PTT'den E-Devlet şifresini alabilirsiniz. Sonra PTT size bir zarf verecek o zarfın içinde size ait e-devlet şifresi vardır. Zarfı kaybetmeyin, www.turkiye.gov.tr sisteme zarfın içinde bulunan şifreyle giriş yapacaksınız. www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapıyoruz ve ilk girişinizden sonra unutmayacağınız bir şifre belirlemelisiniz. Bu şekilde e-devlet yani www.turkiye.gov.tr sistemini kullanabilirsiniz.

E-Devlet teknoloji geliştikçe hayatımız bazı devlet işlerini pratiklik kazanıyor. Türkiye Cumhuriyeti'de çağa ayak uydurarak vatandaşların devlet işlerinde zorunlu hale getirdi. Devlet dairelerinde bir yerden bir yere götüren işlemlerin yerine devletimiz günümüz teknolojisine ayak uydurarak pratik çözümler üretme yoluna gitti. E-Devlet Hem devletin hem de vatandaşın işini kolaylaştırarak pratik hale getirmiş oldu. E-Devlet aynı zamanda ekonomiye katkı sağlayacak sebebi ise en basit olarak fuzuli evrak işleri ve personel zaman kaybı diyebiliriz. E-devlet kurulmasında ki amaç devlet hizmetlerinin vatandaşa en kolay ve en etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştırılması sağlamaktır. İşte bu sebeplerden dolayı hizmete açılan e-devlet sistemi; halen sisteme kayıtlı olmayan vatandaşlarını sisteme kayıt olmalarını beklemektedir.

E-Devlet ile vatandaşların yapabilecekleri işlemler; SGK, Eğitim, Askerlik ve Seferberlik, Doğum, İşkur, Seyahat ve Turizm işleri, Kültür-Sanat ve Spor işleri, Trafik ceza puanı sorgulma ve Yasal İşlemler, Vatandaşlık Haklar ve Korunması, Mahkeme sonuçları gibi bir çok işlemleri yapabileceksiniz.

Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, ve diğer bakanlıklarımızın bir çok işlemini e-devlet sisteminden halledebilirsiniz.

E-Devlet iş sektörünede bir çok kolaylıklar sunmaktadır. İşletmenizin açılışı ve Feshi, İşletmelerin büyüme ve Gelişimi, Bağışlar, İşletmelere Destek ve Krediler, Dış Ticaret işleri, Elektronik Ticaret konuları, Yatırım ve Sermaye, Vergi İşleri, Devlet İhaleleri ile ilgili konular, ekonomi ve Finans, hakkında işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

 E devlet yani www.turkiye.gov.tr getirdiği bazı kolaylıklar nelerdir?
1- www.turkiye.gov.tr ile; internet ortamından sunulan tüm kamu hizmetlerine erişim imkanı sunmaktadır.

2- E-Devle ile Kamu kurumları arasında bilgi ve belgelerin paylaşımı yapıabiliyor.

3- www.turkiye.gov.tr ile; elektronik hizmetler için (vergi, harç vb.) ödeme yapılması gerektiğinde ödeme birimi hizmeti ile bu işlem Kapı üzerinden kolayca yapılabilmektedir.

4- www.turkiye.gov.tr ile şifre, elektronik imza, mobil imza gibi kimlik doğrulama sistemleri ile güvenli bir şekilde devletin kamu hizmetlerinin vatandaşlarımıza kullanılmaktadır.

 Paylaşılmayan Bilgi Bilgi Değildir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder