PARA KAZANMAK

Youtube Abone, İzlenme, Beğeni, Yorum ve 4000 Saat Arttırma Platformu

21 Ağustos 2014 Perşembe

Windows 7 DNS Ayarını Değiştirme Nasıl Yapılır?


internet; bilgisayar, leptop sosyal hayat içerisinde sıklıkla kullanılmaya başlanmıştır.

internete adres satırına yazılan adresler dns aracılığıyla ip adreslerine dönüştürülmektedir. Bu sistem üzerinde yapılan değişikliklerle internet sitelerine, porno ve uygunsuz içerikli internet sitelerinin erişim engellenmektedir.

Dns ayarı değiştirmek için herhangi bir özel bilginiz olması gerekmemektedir. bilgisayar kullanabilen herkesin rahatlıkla yapabileceği bir işlem olarak bilinmektedir. Sadece bilmeniz gereken güncel dns ile değişim sağlayabilmektir. bu şekilde güncel dns değişimi yapılmazsa problemleri ortadan kaldırmak mümkün olmamaktadır.

 Bazende dns ayarları yüzünden internette meydana gelen yavaşlamaları da sorunsuz bir şekilde ortadan kaldırmaktadır.

Yapılan değişiklik sayesinde internet hızı gözle görülür derecede artabilir.

 DNS Ayarları Windows 7 Nasıl Değiştirilir?

Başlat Menüsü tıklıyoruz ardından Denetim Masası’nı tıklayın ve aşağıda görüldüğü gibi Ağ ve Paylaşım Merkezi butonuna tıklıyoruz.



Açılan ekranda Sol menüde kırmızı ok işaretiyle gösterdiğim Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin seçeneğini tıklayın.



Alttaki resimdeki gibi ekran gelecek karşımıza biz burada Kırmızı ok işaretiyle belerttiğim Kablosuz Ağ Bağlantı ayarını üzerini sağ tıklama yapıyoruz ve açılır menüde Özellikleri seçeneğini seçelim.
Şayet siz kablolu bağlantı yapıyorsanız o zaman Yerel Ağ Bağlantısı seçeneği üzerine sağ tıklayıp açılan ekranda özellikler seçeneğini tıklarız.

 

Kablosuz Ağ Bağlantısı Özellikleri ekranı açılacak siz burada  “Internet Protokolü sürüm 4 ( TCP / IPv4)” seçiyoruz ve o ekran üzerinde “Özellikler” butonuna tıklıyorsunuz.
kablolu bağlantı kullanıyorsanız?
Yerel Ağ Bağlantısı Özellikleri ekranında “Internet Protokolü sürüm 4 ( TCP / IPv4)” tıklıyoruz ve “Özellikler” butonuna tıklayın.



Genel sekmesinde aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan seçeneğini seçerek güncel dns  adreslerini yazarak aşağıda paylaştığım DNS listesinde uygun DNS numaralarını buraya yazıyoruz.

Dns adreslerinizi yazdıktan sonra ayarları doğrula  bölümü işaretlemeyi unutmayın.

 

Dns yazdıktan sonra Tamam butonuna tıklıyoruz ve tüm ekranları kapatabilirsiniz.

Windows 7 işletim siteminde bu şekilde DNS adreslerini değiştiririz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder