PARA KAZANMAK

Youtube Abone, İzlenme, Beğeni, Yorum ve 4000 Saat Arttırma Platformu

27 Ağustos 2014 Çarşamba

Windows Dns Ayarları Değiştirme Resimli Anlatım


Windows DNS Ayarı Değiştirme Nasıl Yapılır?
Yasaklı Sitelere Giriş Nasıl Yapılır?

Yasaklı sitelere girişte genelde DNS ayarlarını değiştirerek bu işlemi yaparız. Genelde sosyal ağlar, film, dizi ve oyun paylaşımı yapan sitelerde yasaklanır genelde biz bunları DNS ayarlarını değiştirerek gireriz.

Şimdi DNS ayarları nasıl değiştiririz sırası ile bilgisayarınızın sağ alt köşesinde saatin yanında bulunan internet erişimi simgesine sağ tıklıyoruz ve açılır menüde "Ağ ve Paylaşım Merkezini Aç" menüsünü tıklıyoruz.




 Sol bölümde bulunan "Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştirin" seçeneğini tıklayın.


Ardından gelen ekranda ekranınızda bilgisayarınıza bağlı olan kablolu ve kablosuz ağ bağlantıları görüntülenecektir. Siz burada kullandığınız ağ bağdaştırıcısının üzerine gelin sağ tıklayın ve Sağ tıkladıktan sonra önümüze açılır menüden "özellikler" seçeneğini seçiyoruz. Biz üst resimde gösterdiğim örneğimizde kablosuz bağlantı için yani wireless kullanılan bir bilgisayar kullandığımız için biz "Kablosuz Ağ Bağlantısı" yazanı sağ tıklıyoruz.


Açılan ekranda seçtiğimiz yani kablolu veya kablosuz ethernet bilgi ekranı karşımıza gelecek ve biz Kablosuz ağ bağlantısı Özellikleri  penceresi açıyoruz. Açılan pencerede yer alan listeden Internet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4) seçeneğine çift tıklayın veya özellikler butonuna basıyoruz.



Yeni açılan ekranda yer alan "Aşağıdaki DNS Sunucu adreslerini kullan" seçeneğini seçiyoruz. genelde tercih edilen ve diğer DNS sunucu alanlarına sırasıyla "4.2.2.1" ve "4.2.2.2" yazıyoruz ve tamam diyerek tüm pencereleri kapatıyoruz.
Alternatif DNS

208.67.222.222
208.67.220.220

Alternatif DNS
195.46.39.39
195.46.39.40
Bu yapılan değişiklik işlemi sonrası DNS ayarlarını değiştirmiş olursunuz. Bu yapılan işlemlerin soncunda yasaklı sitelere giriş yapabileceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder