PARA KAZANMAK

Youtube Abone, İzlenme, Beğeni, Yorum ve 4000 Saat Arttırma Platformu

18 Ağustos 2014 Pazartesi

Internet Explorer Tarayıcısının Ön belleğini Temizleme Nasıl Yapılır?


Internet explorer göz atma geçmişinizi görüntüleme ve silme nasıl yapılır?

İnternet explorer gözatma geçmişiniz, web'de gezindiğiniz süre içerisinde anımsadığı ve bilgisayarda sakladığı bilgilerdir. İnternet explorer, formlara girdiğiniz bilgileri, parolaları ve ziyaret ettiğiniz siteleri saklar ve göz atmayı daha iyi hale getirir.

İnternet explorer gözatma geçmişinizi düzenli olarak silme özellikle paylaşılan ve ortak bir bilgisayar kullanmanız durumunda sizin gizliliğinizi korumanıza yardımcı olacaktır.

Gözatma geçmişinizi görüntüleme ve belirli siteleri silme nasıl yapılır?

Gözatma geçmişini sil kısayolu; Ctrl+Shift+Delete

Sık kullanılanlar düğmesi tıklayın.



İnternet explorer çıkan ekranında genel sekmesinde gözatma geçmişini sil altında sil butonuna tıklarız.



Sil butonuna bastığınızda karşınıza gözatma geçmişini sil ekranı gelecek ve siz burada silmek istediklerinizi seçip silmemek istediğinizi seçmiyorsunuz ve ardından sil butonuna tıklıyoruz.



Geçici İnternet dosyaları ve web sitesi dosyaları; Bilgisayarınızda depolanan sayfayının içeriklerinin kopyaları inter explorer tarayıcınızda saklanır ve sizin bu siteleri bir sonraki girişinizde içeriği daha hızlı yüklemek için bu kopyasını saklar ve kullanır.

Tanımlama bilgileri ve web sitesi verileri; Sitelerin oturum açma bilgilerinin tercihlerinizi hatırlatmak üzere bilgisayarınızda sakladığı bilgilerdir.

 Geçmiş; İnternette girdiğiniz tüm sitelerin kayıtlarını tutar.

İndirme geçmişi; internette indirdiğiniz dosyaların listesidir. İnternetten indirdiğiniz dosyaları değil, sadece listeyi siler.

Form verileri; E-posta adresiniz gibi bilgilerin formlara girdiğiniz bilgiler saklar.

Parolalar; sitelere kaydettiğiniz parolaları saklar.

İzlenme Koruması, ActiveX Filtreleme ve Do Not Track; ActiveX Filtreleme dışında kalan tüm web siteleri ve tarayıcının izleme etkinliğini algılamak için kullandığı tüm verilerdir.

Sık Kullanılanlar; Sık kullanılanlara kaydettiğiniz tüm siteler listesidir ve siteleri tek tek kaldırmak istiyorsanız sık kullanılanları silmemelisiniz. Şayet sıkkullanılanları silmek isterseniz kaydedilen tüm siteleriniz silersiniz.

Paylaşılmayan Bilgi Bilgi Değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder