PARA KAZANMAK

Youtube Abone, İzlenme, Beğeni, Yorum ve 4000 Saat Arttırma Platformu

11 Ağustos 2014 Pazartesi

E-Posta Şifremi Unuttum Ne Yapmalıyım?



Günlük yaşamımızda unutkanlık teknoloji alanında bizleri bir hayli etkililiyor. En özel anlarımızı, en önemli bilgilermizi unuta biliyoruz.

Bilgisayar ve telefonlar hayatımızın olmazsa olmazlarından oldular. Aynı zamanda bizim için önemli olan e-posta "e-mail" hesabımız bizim için bir hayli önemlidir. Öyleki birçok web sitesinde şifrenizi unuttuğunuzda e-postanıza şifre sıfırlama kodu gönderebiliyoruz. Bir siteye üye olmak ve o kayıt olduğumuz siteyle bağlantımızı sağladığımız e-postamızı unutursak ne olur?

Arkadaşlar şayet e-postanıza giriş yapamıyorsanız öncelikle dikkat etmeniz gerekenler var ilk başta doğru şifreyi girdiğinize emin olunuz. Caps lock tuşu yani küçük büyük harf yapan tuş diyelim açık veya kapalı olmasına dikkat edelim. Klavye f ile q klavye arası geçişlerde klavye tuşları farklı harfleri basabiliyor bilgisayarınızın dili ve klavyesinin f mi q mu olduğuna bakın. Eğer şifreyi doğru girdiğiniz ve giriş başarısızsa hesabınızın bir başkası tarafından çalındığını düşünebilirsiniz. Eğer hesabınızın çalınmışsa yada şifrenizi unuttunuz ve hatırlamıyorsanız sırası ile uygulayacağınız işlemler genelde aynıdır. Gmail, hotmail veya diğer e-mail servislerine ait mail şifrenizi unuttuysanız.

E-Posta sağlayıcınızın sitesine gidin ve "parolamı unuttum" diyorsunuz. Gmail ve hotmail sayfasında "parolamı unuttum" kısmı yerine "hesabınıza erişemiyor musunuz" yazısı bulunmakta ve aynı işlemi yapmaktadır. Parolamı unuttum veya hesabıma erişemiyor dediniz ve girdikten sonra ise hangi şifre hatırlatma seçeneğiyle işlem yapacağınızı belirtmeniz gerekiyor. Eğer unuttuğunuz e-posta adresinde verdiğiniz ikinci e-posta adresiniz varsa o verdiğiniz ikinci e-posta adresine şifre sıfırlama kodu gönderebilirsiniz. Ya da e-posta servislerinin artık kullanıcıdan ısrarla talep ettiği cep telefonu numaranız sistemde varsa; şifre sıfırlama kodunu cep telefonunuza gönderebilirsiniz. Şayet ikinci e-posta adresi ve telefonunuz kayıtlı değilse şifre hatırlatma sorularından olan "en sevdiğiniz hayvanın ismi nedir", "eski arkadaşınızın ismi?", "ilk öğretmeninizin ismi" gibi sorulara kayıt olurken verdiğiniz cevabı aynen yönergelerde cevap verebilmeniz gerekmektedir. Genede şifre hatırlatma sorusu ve cevabını da hatırlamıyorsanız artık yapacak başka bir yöntem kalmıyor gibi bişey ama yine de e-posta servisine başka bir mail üzerinden yardım e-postası atıp bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz. Bu olasılık pek mümkün bir yöntem olmasa da yine de denemenizde fayda var.

Not: E-Posta "e-Mail" hesabı açarken kesinlikle telefon numaranızı yazın, hatırlatma sorusunu unutmayın, güvenlik açısından ikinci bir e-posta isteyecektir güvenlik için bunuda girmeninizi tavsiye ederim.

Paylaşılmayan Bilgi Bilgi Değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder