PARA KAZANMAK

Youtube Abone, İzlenme, Beğeni, Yorum ve 4000 Saat Arttırma Platformu

23 Şubat 2015 Pazartesi

sınırlı bağlantı sorunu çözümü


bağlantı sınırlı sorunu windows 8

bağlantı sınırlı veya bağlantı yok

Windows yüklü Bilgisayarınızda ağ bağlantınız var ama internet bağlantısı yok ise bu bağlantı sorunu ile karşılaşırsınız yapmanız gereken belli başlı işlemler vardır.

sınırlı bağlantı hatası ile karşılaştığınızda birden çok sebep olabilir ve en sık karşılaşılan sebepleri sırası ile sizlere anlatamaya çalışacağım.

Bağlantı sorunlarından genelde ilk olarak yapmanız gerekenlerin başında modeminizi kapatıp tekrar açın. Modeminizi açtıktan sonra ışıklarını kontrol ediniz. Eğer modeminizi istenilen internet ışığı sabit yanmıyorsa telefon kablosunu ve internet kablosunu kontrol edin.

Eğer bilgisayarınızda Kablolu internet bağlantısı kullanıyorsanız modeminiz ile bilgisayar arasındaki kabloyu çıkarıp tekrar yeniden takın. Eğer modeminizde birden fazla girişli ise internet kablonuzu modeminizde diğer girişlerden birine takın.

sınırlı bağlantı sorunu bazen Antivirüs yazılımınızdan kaynaklı olabilir. Bunun için antivirüs yazılımını devre dışı bırakarak tekrar internete girmeyi tekrar deneyin.

Bağlantı sorunu en sık karşılaşılan sorunu ADSL ışığının sabit yanmamasıdır. Adsl internet ışığı sabitlenmiyorsa internet servis saylayıcınızı arayın. Genelde ttnet için 444 0 375 ttnet müşteri hizmetlerinden destek alabilir yada diğer adsl hizmetlerinden birini kullanıyorsanız kullandığınız adsl servisini arayın arıza destek alabilirsiniz.

Bağlantı sorununu modemden çıkarıp telefona takarak da test edebilirsiniz.

Bağlantı sorununda diğer bir yöntem ise modeminizi fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz. Fabrika ayarlarına sıfırlama modem marka ve modeline göre arayüzüne giriş ip numarası farklıdır. Arayüzüne giriş genelde 192.168.2.1 , 192.168.1.1 veya 10.0.0.2 olabilir. Fabrika ayarlarına dönüp tekrar internet servis sağlayıcı bilgilerinizi girmelisiniz. Bu konuda modeminizin kullanım kitapçığına bakarak destek alabilir yada her modem markasınız destek numarası vardır. Modem markasının servis numarasını arayarak ta bu işlemi yapabilirsiniz.

sınırlı bağlantı sorununu bazen Modem ve bilgisayarınızı yeniden başlatarak düzeltebilirsiniz. modem ve bilgisayarınıza yeniden başlatmanıza rağmen devam ediyorsa sorun kablolu internet kullanıyorsanız ethernet kablosunu değiştirin.

Genelde sınırlı bağlantı sorunu sebebi internet erişimi ile ilgili de olabilir. Modem konfigürasyonunun doğru olup olmadığını modem arayüzüne girerek kontrol etmenizi tavsiye edebilirim.

Sınırlı bağlantı sorunu modemde internet sinyali olmadığında sınırlı erişim hatası çıkmaktadır.






Windows xp, vista, 7, 8 ve windows 8.1 sistemlerde karşılaşa bileceğiniz “Bağlantı Sınırlı” yada “Bağlantı Yok” sorunlarının nasıl çözülebileceğini anlatacağım.

sınırlı bağlantı sorunu için windows sistemi yüklü Bilgisayarınızın sağ alt köşesinde ağ bağlantı sembolünün üzerinde bir ünlem işareti var  ve ünlem işaretinin üzerine gelip farenin sağ tuşu ile tıklayın. Açılan menüde “Ağ ve Paylaşım Merkezini” seçeneğine tıklayın. Açılan Ekranın sol kısmında “Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştir” seçeneğine tıklayın.

Ardından ekranda kablolu ve kablosuz tüm Ethernet kartları gözükecek ve internet bağlantısını yaptığınız ethernete sağ tıklayıp Özelliklere Tıklayın. karşınıza ethernet kartının bilgi ekranı gelecek siz burada “internet Protokolü sürüm 4 TCP/IP” seçeneğini seçip Özellikler butonuna tıklayın. Gelen özellikler ekranında dns ve ip elle yada otomatik seçenekleri yapabileceğiniz ekran gelecektir. Sınırlı erişim hatası ağ bağlantısını tanımlayamadığı için bazen elle ip girilmesi gerekebilir ve elle ip girişi yapabilirsiniz. Adsl hizmeti aldığınız internet sağlayıcınızla irtibat kurun. müşteri hizmetlerini ttnet için 444 0375 arayın ve bağlantı sorununuza sorun gidermek için yardım isteyin.













Sınırlı bağlantı sorunu ile alakalı videoyu izleyebilirsiniz.


sınırlı bağlantı sorunu nasıl çözülür

bağlantı sınırlı çözüm yöntemi


www.noktayardim.com
https://www.facebook.com/noktayardim
info@noktayardim.com

Paylaşılmayan Bilgi Bilgi Değildir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder