PARA KAZANMAK

Youtube Abone, İzlenme, Beğeni, Yorum ve 4000 Saat Arttırma Platformu

28 Şubat 2015 Cumartesi

facebookta hashtag nasıl kullanılır



facebook da hashtag nasıl açılır

facebook da hashtag nasıl yapılır

Hashtag Nedir?

# Hashtag " Etiket " Facebook ve sosyal medya kullanıcıların mesajlarını kategorize etmeye yarıyan semboldür. Hashtag açma demek facebook, twitter ve instagram gibi sosyal medyada bütün mesajlar aynı konuya aittir anlamına geliyor.

Hashtag “#” "diyez" işareti daha kolay aranmasını sağlamak için belirli bir konudan bahseden bir konuyu etiketleme anlamına ifade ediyor. Oluşturduğunuz bir hashtag bütün facebook yada diğer sosyal medyada kullanıcılar o konu hakkında fikirlerini belirtebilirve görebilirler.

 Oluşturduğunuz Hashtag " Etiket " bütün kullanıcılar tarafından görülebilir ve bu yüzden açacağınız Hashtag Etiketine çok dikkat etmelisiniz.

En iyi Hashtag kısa  ve öz olanıdır ve Hashtag uzun olunca gözü yoruyor bu yüzdenkullanıcılar okumaktan sıkılabiliyorlar.

Hashtag açarken kelimeleriniz okunaklı ve kelime öbeklerinin bitişik olması çok önemlidir. Bunun içinde hashtag açmada kelime başlarında büyük harfler kullanmalısınız.

Hashtag açmak için Klavyemizden # "diyez" işaretini basmalısınız ve klavye "alt gr + 3" tuşlarına aynı anda basmalısınız. Burada dikkat etmeniz gereken klavyeden numlock tarafından rakamlar olmaz harflerin üstündeki 3 tuşuna basmalısınız.

Eğer klavyeden "Alt Gr + 3" Tuş kombinasyonuna bastığınızda  # hashtag oluşturmaya başlamış olursunuz.

Hashtag geniş kitlelere hitap ettiğinizi unutmayın ve konu içinde yada başında # diyez işareti ile yazdığımız her şeyi diğer kullanıcıların görebileceğini unutmayın.

Örnek

#KurtlarVadisi
#istanbul
bugün günlerden #pazartesi

Bunun gibi bir çok hashtag açabilirsiniz.

Hashtag ister konu içerisinde ister konu başında yazabilirsiniz.

Hashtag açmada dikkat etmeniz gerekenler;

hashtag açmada açacağınız kelime bitişik olmalıdır ve boşluk olmadan tek bir sözcük olarak yazılmalıdır. Örneğin bugün günlerden #pazartesi bu şekilde hashtag açabilirsiniz.
Açacağınız hashtag'ta konu içinde sayılar bulunabilir, fakat noktalama işaretleri ve özel karakterler ($ ve % gibi) hashtag yapısını bozmaktadır.

hashtag nasıl kullanılır

hashtag işareti nasıl yapılır

Facebook arama alanında yada her hangi bir sayfanın üst kısmındaki arama çubuğunu kullanarak sizin yada merak ettiğiniz hashtag etiketlerini arayabilirsiniz.

www.noktayardim.com
https://www.facebook.com/noktayardim
info@noktayardim.com

Paylaşılmayan Bilgi Bilgi Değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder