PARA KAZANMAK

Youtube Abone, İzlenme, Beğeni, Yorum ve 4000 Saat Arttırma Platformu

10 Şubat 2015 Salı

kolanın zararları


gazlı içeceklerin zararları nedir

colanın zararları nelerdir



Gazlı içecekleri zevkle tüketiyoruz. Hazır beslenmenin olmazsa olmazlarından biridir gazlı içecekler ve koladır. Kola ve gazlı içecekler damak tadını uyuyor olabilir ama damak tadı yanında vücuda verdiği zararlar daha fazladır.

Kolanın içtiğinizde vücutta Bir Saatinde verdiği zararları; kalp ve iç hastalıkları uzmanı Canan Karatay bir bardak kolanın vücuttaki ilk bir saatini anlatıyor.

Kolanın 10 dk ’da kanınıza 10 çay kaşığı şeker girer ve normal günlük dozun 100 katı kadardır. Fakat kolanın içinde bulunan fosforik asit sayesinde bulantınız olmaz.

Kolanın 20 dakikada kan şekeriniz aşırı şekilde yükselir ve sonucunda pankreasınızda aşırı derecede insülin salgılanır. Kan şekerinin fazlası karaciğerde yağ olarak depolanmaya başlar.

Kolanın 40 dakikasında kafeinin tamamı dolaşım sistemine girer ve kan basıncı yükselir. Karaciğerden daha fazla şeker yapılarak kana geçer ve kan şekeriniz tekrar yükselir.

Kolanın 45 dakikasında içinde dopamin yapımı artar ve mutluluk hissi başlar. Uyuşturucuda (Eroinin yaptığı etkiyi yapar.)

Kolanın 60 dakikasında içinde ani açlık hissi oluşturur ve tekrar kola yada tatlılara saldırırsınız.

Kolanın kısır döngü devam ettiği sürece karaciğer ve böbrek yağlanması artacak ve vücudun tüm hücrelerinde leptin ve insülin direnci gelişecektir.

Kola Şişmanlık hastalığını başlatmıştır ve bütün dejeneratif hastalıkların sebebidir.


Kolanın insan sağlığına verdiği başlıcak hastalıklar;

Şeker hastalı, Böbrek taşları ve böbrek hastalığı, Fazla kilo ve yağlanma, Hipertansiyon, Karaciğer hasarına, Diş çürümesi, Asit reflü, Kemik erimesi, Kalp hastalığı, Sindirim bozukluğu, Alzheimer, Kanser gibi bir çok bilinen ve bilinmeyen bir çok hastalığa davet çıkarmaktadır.


Kola Böbreklerde kalsiyum alımını hızlandırır ve Diş çürüklerini artırmaktadır. Kola Aşırı içilmesi kas hastalıklarına sebep olur ve Ani olarak kan şekerini yükselttiği için vücudun yağ depolamasına neden olmaktadır.

Kolanın içindeki Fosforik Asit genç kadınlarda osteoporoz (kemiklerin kolay kırılması)hastalığı riskini artırmaktadır.

Kolanın içindeki Kafein: Sinir, huzursuzluk, uykusuzluk, heyecan, fazla idrar ve sindirim gibi rahatsızlıklara sebep olmaktadır. Kafein daha yüksek dozlarda ise kas seğirmesi, konuşma ve düşünmenin düzensiz akmasına, yorgunluk, duymama oluşabilir.

Kola içindeki kafein; sindirim sistemi ve kalp rahatsızlıklarının ağırlaşmasına ve gelişmesine sebep olmaktadır. Kafein tansiyon düşer ve kan dolaşımı durdurabilir.

Kolanın içindeki Karamel (Boyar madde): Şekerin 170 derece ısıtılması ile elde edilir ve vücuda zararlı bir maddedir.

Kolanın içindeki Karbondioksit: Sağlığa zararlı bir gaz olup yüksek oranda alınması ani ölümlere sebep olmaktadır. 2001 yılında Delhi Üniversitesi’nde “kim daha fazla kola içecek” yarışma düzenlendi ve bu yarışmada 8 litre kola içen yarışmacı genç herkesin gözü önünde 10 dakika içinde öldü. Ölüm sebebi kolanın içindeki karbondioksit zehirlenmesi idi.

Kolanın içindeki Karmin (Renklendiricid) Cochineaal adlı bir böcekten elde edilir ve kozmetik sanayide kullanılan bir böcektir.

Kolanın içindeki Yapay Tatlandırıcılar: Aspartam E951, Asesulfan E950, Sakarin E954 gibi maddeler Alzheimer riskini arttırmaktadır. Kola içindeki aspartam maddesi çocukların zihinsel gelişimini önlemektedir.

Kolanın içindeki %5 Oranında Etil Alkol zararlı bir madde olmakla beraber dinimize göre çoğu sarhoş eden şeylerin haramdır. Kolanın içindeki %5 de olsa dinen haramdır.

Kolanın içindeki Kokain maddesi Mide duvarında tahrişlere sebep olmaktadır. Kolanın vücudumuza zararlarını anlamak için bir tabağa et parçası koyup üzerine kola dökün. Bir bardak kolanın içine diş attığınızda 3-4 gün sonra lastik gibi olduğunu göreceksiniz. nedeni ise kolanın asitlik derecesi yüksekliğidir (ph:3,4)

Kolanın içindeki şeker; Bir bardak kolada tahmini olarak 32 küp şeker bulunmaktadır.

www.noktayardim.com
https://www.facebook.com/noktayardim
info@noktayardim.com

Paylaşılmayan Bilgi Bilgi Değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder