PARA KAZANMAK

Youtube Abone, İzlenme, Beğeni, Yorum ve 4000 Saat Arttırma Platformu

14 Ocak 2015 Çarşamba

bilgisayar adını değiştirme


bilgisayar adını değiştirme windows 7

bilgisayar adını değiştirme windows 8


Hatırlatma; (ı, ğ, ü, ş, ö, ç, Ğ, Ü, Ş, İ, Ö, Ç ) karakterlerini kullanmayınız. "Bilgisayar adı" toplam 15 karakteri geçmesi durumunda anlamlı olacak şekilde kısaltmalar yapabilirsiniz. Bilgisayar adlarının kısa (15 karakter veya daha az) ve kolay hatırlanan adlar olması her zaman daha iyidir. Bilgisayar adları yalnızca sayılardan oluşamaz ve boşluk içeremez. Ayrıca bu adlarda şu özel karakterler de kullanılamaz: "< > ; : " * + = \ | ? ,"





Windows 7, 8 ve 8.1'de bilgisayar adını değiştirmek için yapmanız gerekenler sırası ile Masaüstü’nden "Bilgisayarım" simgesine sağ tıklayarak gelen menüden  "Özellikler" i seçiniz.
(My Computer > Properties). Ardından karşımıza gelen pencerede "Bilgisayar Adı" bölümünü seçerek "Değiştir" butonuna tıklayınız.  (Computer Name > Change)
"Bilgisayar adı" (Computer Name) bölümüne "isim-soyisim" şeklinde kendi isim ve soyisminizi veya bilgisayarın kullanım amacını belirten uygun bir tanım giriniz.


Diğer yöntem; denetim masasına gidin orada "sistem ve güvenlik" seçeneğine tıklayın ardından sisteme bastığınızda üstteki resimdeki ekran gelecektir. Gelen ekranda pencereden en solda bulunan “Bilgisayar adı” sekmesine tıklayın. Bu ekranda En alttaki “Değiştir” seçeneğine tıklıyoruz.





Bilgisayar ismini buradan değiştirerek tamam butonuna basarız. Bilgisayar yeniden açmanızı isteyecek ve bilgisayarı yeniden başlatarak isminiz değişmiş olacaktır.

3 yöntem;

Windows vista, 7 işletim sistemlerinde "Başlat" Ara kısmına  “sysdm.cpl” yazıp enter yapın. Bu işlemi windows 8 ve 8.1 işletim sitemlerinde arama kısmında “sysdm.cpl” yazıp enter yapın. gelen seçeneğe tıklayın.

Bilgisayarım üzerinde sağ tıklayıp  özellikler kısmından veya Bilgisayarınızın "Denetim masası"  içeriğinden "sistem yönetimi ve özellikleri"  kısmından "sistem özelliklerine" giriş yapıyoruz.

Ayarlarınızın etkili olabilmesi için bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder