PARA KAZANMAK

Youtube Abone, İzlenme, Beğeni, Yorum ve 4000 Saat Arttırma Platformu

21 Kasım 2014 Cuma

windows 7 şifre koyma resimli anlatım

windows 7 kullanıcı parola oluşturma

windows 7 bilgisayara şifre koyma



Windows 7 işletim sisteminde şifre koyabilir veya değiştirme işlemini yapabilirsiniz. Bilgisayar açılışınıza şifre koyma ve değiştime için resimli anlatımızı kullanarak bu işlemi yapabilirsiniz. Windows 7 bilgisayarınızı şifreleyebilirsiniz. Windows işletim sistemlerine şifre koyma genelde aynı mantıkladır. Şifre genelde birden fazla kullanıcılı bilgisayarlarda gerekebilir ve aynı zamanda birine sınırlama yapmanız için gerekebilir.
Örneğin; Bir işyerinde sizin haricinizde bilgisayarı kullananlar var ve sizde özel dosyalarınızın görünmemesini istiyorsanız bilgisayara şifre koymanız sizin için en doğrusu olacaktır. Böyle durumlarda hemde özel dosya ve kişisel bilgilerinize diğer kullanıcılara engellemiş olacaksınız.

bilgisayara şifre nasıl koyulur

windows 7 parola koyma

Windows 7 de hangi hesabınıza veya yönetici hesabınız için parola atamak istiyorsanız. Sırası ile resimli olarak size gösterelim.

Bilgisayarınızın "Denetim masasına" gidin.


Denetim masasında "Kullanıcı Hesapları ve Aile Koruması" seçeneğine tıklayın.

 

Kullanıcı Hesapları ve Aile Koruması seçeneğine tıkladığınızda gelen ekranda ise "Kullanıcı Hesapları" seçeneğine tıklayın.


Kullanıcı Hesapları seçeneğine tıkladığınızda karşınıza kullanıcı veya kullanıcılar gelecektir. Siz burada hangi kullanıcıya şifre koymak istiyorsanız. Kullanıcı kartına tıklayın.

Kullanıcı kartına tıkladınız karşınıza gelen ekranda parola oluşturun. Sizin unutmayacağınız ve başka kullanıcıların bulamayacağı parola oluşturun. Ardından parolanını alttaki kutucuğa aynısını tekrar giriniz. Şifrenizi unuttuğunuzda paniklemeden hatırlamak isterseniz, bu şifreyi hatırlatacak bir ifadeyi  yani Parola ipucu yazın kutucuğuna girin. Son olarakta "parola oluştur" butonuna tıklayın. 


Bilgisayarınızdaki diğer kullanıcılara şifre oluşturmak istiyorsanız yine aynı yöntemle Kullanıcı Hesapları penceresinden Başka bir hesabı yönetin'e tıklayoruz. Bu seçeneğe tıkladığınızda karşınıza gelen pencere, bilgisayarınızdaki tüm kullanıcıları görüntülenecektir. Bu ekranda parola atamak istediğiniz kullanıcı hesabını tıklayın. Bu şekilde windows 7 işletim sisteminde şifre atarız.

Hatırlatma; Parola oluşturulmuş Administrator kullanıcıların şifresini değiştiremessiniz. değiştirebilmeniz için parolasını bilmeniz gerekiyor. Parola oluşturulmuş kullanıcının özel bilgi ve dosyalarını diğer kullanıcılar görüntüleyemez.

Paylaşılmayan Bilgi Bilgi Değildir.

1 yorum:

  1. Hesabınıza parola oluşturun gibi bir seçenek yok işte yardım edin

    YanıtlaSil