PARA KAZANMAK

Youtube Abone, İzlenme, Beğeni, Yorum ve 4000 Saat Arttırma Platformu

8 Kasım 2014 Cumartesi

cihazda yeterli alan yok hatası


telefonda yeterli depolama alanı yok hatası




Android yeterli depolama alanı yok uyarısı için bazı işlemleri yaparak bu sorunu tamamen çözmeye çalışalım.  Yeterli depolama alanı yok uyarısı bu tamamen ön bellek, kalıntı dosyalar ve güncelleştirmelerden dolayı kaynaklanmaktadır.

 yeterli depolama alanı yok hatası


google play yeterli hafıza yok hatası

Android cihazlarda ”yeterli depolama alanı yok” sorunu nasıl çözebiliriz.


Yeterli depolama alanı yok sorunu genel olarak Google Play Store üzerinden bir şey indireceğiniz zaman veya dosya indirdiğiniz zaman  "fotoğraf ve video gibi" durumlarda karşımıza uyarı şeklinde çıkar. Bu gibi durumlarda “Hafızada yeterli yer yok” veya “Yeterli hafıza yok” gibi bir uyarı çıkacaktır. Işte sizde bu hatayı aldıysanız Google Play Store’dan çıkış yapın.

Şimdi bu sorunu aşmayı nasıl yapabileceğimizi anlatalım. Cihazınızda “Ayarlar” bölümüne giriş yapınız.

 

“Uygulama Yöneticisi” "uygulamalar" giriş yapın. Google Play Store uygulamasına tıklayın. Google Play Store’u seçtikten sonra “Verileri sil” seçeneğine tıkladığınız zaman bu sorunu ortadan kaldırmış olacaksınız.

Yeterli depolama alanı yok sorunu bu işlemleri sırasıyla yaptıktan sonra büyük bir ihtimalle sorun ortadan kalkacaktır. Ancak sorun gene devam ederse bu durumda ise farklı bir çözüm uygulayabilirsiniz. O da uygulamaları SD karta taşımaktır. SD karta taşıma kalıcı ve kesin bir çözüm elde etmiş olacaksınız.

google play yeterli alan yok hatasi

Android cihazınızda SD karta taşımak sorunu kesin çözecektir. Yine “Ayarlar” seçeneğine tıklayın cihazınızda ardından “Uygulama Yöneticisi” veya "uygulamalar" seçeneğinbe tıklayın. Bu ekranda çıkan uygulamalara teker teker SD karta taşımak olacaktır. Android cihazınızın hafızasını boşaltacaksınız ve alan açılacaktır. Bunun için taşımak istediğiniz uygulamaları seçmeniz ve daha sonrasında ise “SD Karta Taşı” demeniz yeterli olacaktır.

Android cihazınızda yeterli hafıza yok sorunu yaşıyorsanız anlattığım iki yöntemi veya bu iki yöntemden birini uygulayarak gerekli olan hafızayı elde edebilirsiniz. Artık cihazınıza yükleme yapabilir veya uygulama indirebilirsiniz.


 


yeterli depolama alanı yok samsung, yeterli depolama alanı yok xperia

Hatırlatma; yeterli depolama alanı yok hatası bazende aynı uygulamaları güncellemeden dolayı kaynaklana biliyor.


Paylaşılmayan bilgi bilgi değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder