PARA KAZANMAK

Youtube Abone, İzlenme, Beğeni, Yorum ve 4000 Saat Arttırma Platformu

29 Aralık 2016 Perşembe



Telefon Rehberini Gmail’e Yedekleme



Android telefonlarda rehberinizin yedeklenmesi çok önemlidir. Android telefonunuzun kaybolması, bozulması veya çalınması gibi durumlarda rehberinizi garantiye almanızı sağlayan akıllıca bir yöntemdir.Aynı zamanda rehberinizi yeni cihazınıza kolayca transfer edebilirsiniz. Android rehber yedekleme işleminin farklı yöntemleri vardır ve bu makalede bunların üzerinden geçeceğiz.

Android telefon rehberini yedeklemek için Gmail hesabınız varsa Android rehberinizi onunla senkronize etmek doğru bir seçim olacaktır.

Gmail rehber yedekleme


Android telefonlarda rehber yedekleme, telefonunuzun ayarlar menüsü altında yedekleme bölümünde bulunur, cihazlara göre biraz farklılık gösterse de Yedekleme seçeneği mutlaka bulunmaktadır.

Yedekleme bölümünde cihaza bağladığınız Google Gmail Hesabınızın üzerine yedekleme yapılır, Aynı zamanda cihazın bağlı olduğu Gmail hesabını değiştirmek suretiyle farklı hesaplara da yedekleme yapmanız mümkündür.


Yeni Numaraları Gmail’e Yedekleme
Telefonunuza yeni bir isim kaydederken Android telefon hafızasında, Sim kartta, cihaza yada Gmail ile senkronize olup olmayacağına karar verebilirsiniz. Android telefonları yedekleme için sunduğu kendi dahili senkronizasyon sistemi sayesinde rehber, resimler, takvim, indirdiğiniz uygulamalar ve daha bir çok bilgiyi Google Gmail hesabınızla senkronize ederek korumanıza olanak sağlıyor.

Öncelikle telefonunuzun Ayarlar menüsüne girin ve oradan Hesaplar bölümünü açın.


 

Hesaplar bölümünde, en altta yer alan Hesap Ekle butonuna tıklayarak bir gmail hesabı ekleyin.




Hatırlatma; tüm verilerinizin saklanacağı hesap olacağından, bunun şifresini kesinlikle unutmayın.

Hesabınızı yönergeleri takip ederek ekledikten sonra, telefonun hangi verileri düzenli olarak senkronize edeceğini, yedeğini alacağı rehber, resimler, takvim, indirdiğiniz uygulamalar ve daha bir çok bilgiyi Google Gmail hesabınızla senkronize ederek korumanıza olanak sağlıyor.

Hesaplar bölümünde eklediğiniz, veya daha önce ekli olan hesaba tıklayarak, içerisinde hangi servislerin yedeğinin alınacağına dair sağ taraftaki onay kutularını seçebilir yada kapatabilirsiniz.

Son olarak cihazın genel yedeği için Ayarlar bölümünden Yedekle ve Sıfırla menüsüne tıklayın. Yedek hesabınızı ekleyin. Üstteki verilerimi yedekle ve otomatik geri yükle bölümünü de aktif etmeyi unutmayın.

 



ndroid telefonları yedekleme işlemini tamamladınız. Artık verilerinizi kaybetmeyecek, ve ileride olabilecek problemlere karşı güvende olacaksınız.


gmail telefon rehberi görme


https://contacts.google.com/preview/all

Adresine girin ve yedekleme yaptıysanız rehberinizi göreceksiniz.

Yada ikinci bir yol ise mail hesabınıza girdiğinizda sol üstte gmail yazısına tıklayın açılır menüde rehber seçeneğine tıklayın. Sizi otomatik rehberinize yönlendirecektir.






http://noktayardim.com
https://www.facebook.com/noktayardim
https://www.facebook.com/programsepetimiz
twitter adreslerimiz. @selimzor @NoktaYardim @programsepeti

Paylaşılmayan Bilgi Bilgi Değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder