PARA KAZANMAK

Youtube Abone, İzlenme, Beğeni, Yorum ve 4000 Saat Arttırma Platformu

12 Ekim 2015 Pazartesi

el terlemesine çözüm





Aşırı el terlemesinden bir çok hastanın birçoğu tedavi edilebilir bir rahatsızlık olduğunu bilmiyor. El terlemesinden karşı karşıya olduklarını ve tedavi için nereye, hangi branşa başvuracaklarını bilmiyor.


Siz gün içerisinde bir çok insanla tokalaşıyorsunuz ve Hiperhidrozis, adıyla bilinen, ellerde, avuç içlerinde aşırı terleme meydana geliyor. El terlemesi kişiyi sosyal, mesleki ve psikolojik olarak son derece rahatsız eden bir durumdur.

El terlemesi sorunu olanlarda, terlemeyi ayarlayan sempatik sistemde ayar (fonksiyon) bozukluğu vardır. Sempatik sistem aşırı duyarlıdır ve fazla çalışmaktadır. Normal fonksiyonun bazı kişilerde artmış olmasından kaynaklanır.


Liv Hospital Göğüs Cerrahı Prof. Dr. Gökhan Yuncu, ‘’El, insanın tokalaştığı yani sosyal ortama açıldığı uzvudur. Tokalaşmayı engelleyen durum kişiyi topluma karşı kapalı hale getirir, psiko-sosyal olumsuz etkiler yaratır’’ demiştir.


İleri düzeyde yaşanan hiperhidrozisin yani el terlemesi; Prof. Dr. Gökhan Yuncu küçük, kapalı bir ameliyatla çözümü olduğunu “Endoskopik küçük bir girişim olan cerrahi tedavi, %95-100 oranında çözüme kavuşturuyor" diyor.

El Terlemesi Sosyal hayatı etkiliyor; Aşırı el terlemesinden Hiperhidrozis, sinir sisteminin sempatik sinir adı verilen bir bölümünün aşırı fonksiyon görmesiyle ellerde, koltuk altlarında, yüzde ve ayaklarda aşırı terleme oluşmaktadır.

El terlemesinin hayati tehlikesi yoktur. Ancak en sıkıntılı bölgesel aşırı terleme şeklidir. Çünkü tüm işlerde kullandığımız ellerin terlemesi birçok faaliyeti engeller.

El ve Avuç içi terlemesi genel olarak heyecanlanma sırasında terleme hızlanabiliyor ve sıcaklık ile de tetiklenir.

El ve avuç terlemeleri; erken çocukluk döneminde başlar ve ergenlikte belirgin hale gelir.

El ve avuç terlemeleri hastanın yaptığı aktivitelerde Islak ellerde, fiziksel tahriş ile dermatitler meydana gelebilir.

Hiperhidrozisin tedavisinde kremler, iyontoforez veya galvanoterapi kullanılmaktadır ve bunlar geçici olarak etki etmektedir. El ve avuç terlemelerinde esas ve kalıcı tedavi Kalıcı etkili tek tedavi yöntemi klipsli ETS ameliyatıdır.

Bu ameliyattan sonra hastalar başarı, yüzde 95-100 oranındadır.  Böylece yüksek bir başarı oranı daha az yan etki ile daha yüksek bir hasta memnuniyeti sağlar.

 www.noktayardim.com
https://www.facebook.com/noktayardim
info@noktayardim.com
twitter adresimiz @NoktaYardim



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder